Drag Racing 1/4 Mile times 0-60 Dyno Fast Cars Muscle Cars

Parcare cu spatele ( pe partea dreapta )

Vizionati parcarea cu spatele pe partea dreapta a drumului si toate manevrele necesare acestei parcari. In situatia de fata parcarea este facuta de elevul auto, sub indrumarea instructorului sau. Pentru efectuarea unei parcari cu spatele (sau garare cu spatele), pe partea drepata a drumului, trebuie sa faceti urmatoarele operatii: intai sa gasiti locul de parcare si sa il depasiti. Apoi va asigurati ca puteti face manevra (ca nu vine nimeni din spate), semnalizati interntia si introduceti maneta in treapta de mers inapoi. Ulterior rulati in linie dreapta pana cand ajungeti sa vedeti coltul portabagului masinii dupa care urmeaza sa virati. Apoi executati volan maxim dreapta, rulati cu viteza redusa pana cand masina devine paralela cu cele doua masina intre care ati intrat. Dupa aceasta redresati directia (volanului) si continuati mersul inapoi pana cand masina dvs. intra complet in locul de parcare. La sfarsit se efectueaza comenzile necesare parasirii masinii.


 


More Videos...


Parcare cu fata( pe partea dreapta )
Exemplu de parcare cu fata pe partea dreapta a drumului, cu elevul auto la volan si intructurol auto in dreapta sa. Tot ce trebuie sa stiti pentru o parcare perfecta la examenul auto. Dupa ce ati gasit locul de parcare, rulati cu viteza redusa spre acesta semnalizand dreapta. Va apropiati de axul soselei, iar atunci cand ajungeti cu botul masinii dvs. in dreptul masinii dupa care urmeaza sa faceti parcarea, executati viraj drepta foarte aproape de masina din partea stanga si continuati rulajul. Cand sunteti paralelei cu celelalte masini continuati rulajul pana la intrarea completa a masinii in spatiul de parcare. Ulterior, efectuati manevrele necesare parasirii masinii.

garare cu spatele

parcare laterala
Parcare laterala la scoala de soferi

PARCAREA CU SPATELE DREAPTA / STANGA.
Executarea manevrei de parcare cu spatele dreapta / stanga.

Plecarea de pe loc
Plecarea de pe loc: este primul test la examenul auto - proba practica. Este foarte important sa nu uitati detaliile simple, dar importante, ale plecarii de pe loc. Dupa ce v-ati reglat scaunul (in functie de pedala de ambreiaj), oglinzile si v-ati pus centura de sigurantza puteti sa va pregatiti de plecare. In cazul de fatza se face o plecare de pe loc de pe partea dreapta a drumului. Va asigurati in oglinda retrovizoare din stanga, semnalizati, iar atunci cand puteti efectua plecarea introduceti maneta de viteza in treapta intai. Mentinand ambreiajul apasat, va asigurati din nou, si daca drumul este liber, accelerati usor in timp ce eliberati trept atambreiajul. Apoi luati usor volan spre stanga.

Parcare laterala ( pe partea dreapta )
Vizionati un exemplu de parcare laterala cu elev auto la volan, alaturi de instructorul auto. Sunt prezentate toate manevrele si reperele necesare unei parcari laterale. Pentru efectuarea parcarii lateralepe partea dreapta a drumui, dupa gasirea locului liber trebuie intai sa depasiti masina dupa care doriti sa parcati, paralele cu aceasta. Apoi semnalizati dreapta, introduceti schimbatorul de viteze in mers inapoi. Cu asigurare rulati cu viteza redusa, pana ajungeti sa puteti vedea stopul portbagajului masinii dupa care doriti sa parcati. Dupa aceasta luati volan maxim dreapta si rulati cu viteza redusa spre locul de parcare. Cand masina ajunge la aproximativ 45 de grade (fata de masina in spatele careia vreti sa parcati) redresati directia masinii luand volan stanga pana cand rotile sunt drepte, contuati rualrea masinii pana cand partea din fata a masinii voastre ajunge in dreptul stopului masinii dupa care vreti sa parcati. Dupa luati volan maxim stanga, pentru a introduce masina complet in locul de parcare. Cand masina este paralela cu bordura redresatidirectia si rulati inainte/inapoi pentru a centra masina in locul respectiv.

Parcare precisa, la centimetru
Tipa care parcheaza perfect... si-un tip care casca ochii la event.

Pornirea in rampa
Pornirea in rampa: una din probele de examen auto care pune mari probleme viitorilor soferi. Dupa mai multe exersari ale manevrei ar trebui sa abordati mult mai usor aceasta proba. Va vom prezenta pasii necesari in realizarea unei plecari in rampa corecte. E bine sa luati in serios aceasta manevra, nu doar pentru examenul auto, ci mai ales pentru a fii pregatiti in trafic, dupa ce obtineti permisul. Ca sofer cu acte in regula va veti lovi de multe situatii in care e vital sa stiti sa folositi frana de mana. Inainte de a efectua plecarea din rampa va asigurati ca puteti pleca si semnalizati intentia de plecare. Apoi apasati ambreiajul si introduceti maneta in treapta intai. Veti face o pornire de pe loc cu ambreiajul putin mai lung si eliberarea treptata a franei de ajutor, astfel incat masina sa nu plece inapoi. Atunci cand masina s-a pus in miscare frana de mana trebuie sa fie complet coborata.

Manevrarea volanului
La abordarea virajelor sunt agreeate doua modalitati de manevrare a volanului: una putin mai lenta (numita si "mulsul vacii") si a doua putin mai rapida (numita si "mana peste mana"). In functie de preferinta (sau cererea) instructotului vostru auto veti aborda una din cele doua variante. Insa atunci cand mergeti in trafic aglomerat, cu viteza medie sau mare e indicat sa folositi a doua metoda: mana peste mana, care va permite un control mai bun al masinii.

Parcarea laterala
Din materialul didactic a www.circulatiarutiera.ro Ti-a placut? Da un klick pe Like pt: http://www.facebook.com/pages/Circulatiarutieraro/269764713056258 http://www.circulatiarutiera.ro/chestionare-auto-home-edition/ Programul Chestionare Auto Home Edition 2.0 - software didactic destinat cursantilor scolilor de soferi din toata tara. Pregatirea teoretica pentru examenul cu politia. Filmulete de prezentare, intrebarile de la politie ( DRPCIV ), cea mai mare baza de date bilingva. Software agreat de catre ARR (Autoritatea Rutiera Romana)

Traseu examen auto
Un posibil traseu de examen auto va este prezentat in materialul de fata. Elevul auto parcurge un traseu cu diverse situatii: treceri de pietoni, statii de autobuze, intersectii semnalizate si intersectii semaforizate. Sfaturile obisnuite pentru un elev ce parcurge un traseu pot fi ascultate pe fundalul materialului: indicatii privind banda care trebuie folosita, cand trebuie sa semnalizati, cand trebuie sa reduceti viteza, cand trebuie sa semnalizati.

Iesirea din garare cu spatele
Drpciv http://www.pdc.ro

Gararea cu spatele
Chestionare auto actualizate la zi http://www.pdc.ro/chestionare-auto/b

Traversarea unui pasaj subteran
O posibila proba la examenul auto este: traversarea unui pasaj subteran. Aceasta este o situatie intalnita mai rar la examen, pentru ca in Romania pasajele subterane sunt putine. Insa e bine sa stiti ce aveti de facut cand intalniti o astfel de situatie. La intrarea in pasaj trebuie sa fiti atenti la semnalele si indicatoarele rutiere ce preced pasajul. In cazul de fatza exista o limita de viteza de 40 de kilometri pe ora si marcaj continuu inre cele doua benzi de circulatie (ceea ce presupune ca nu putem schimba banda). Un lucru important inainte de a intra in pasaj il reprezinta aprinderea luminii de intalnire (la examenul auto ar fi bine sa nu uitati acest lucru). Limitele de viteza se termina acolo unde sunt semnalate (de regula la cativa metri de iesirea din pasaj).

PARCAREA LATERALA PE DREAPTA IN SENSUL DE CIRCULATIE
Modalitatea de executare a unei parcari laterale dreapta in sensul de circulatie.
Which car is faster? Which Car is Faster?

Similar 1/4 mile timeslips to browse:

1996 Peugeot 106 1.3rallye: 15.000 @ 92.000
Tomas,


1996 Peugeot 106 : 15.020 @ 91.050
James, Engine: 1.6 16V, Tires: Toyo Proxes T1-R


2008 Toyota Land Cruiser : 15.110 @ 94.050
NA, Engine: DOHC 32 valve V8,


1998 Peugeot 106 1.6i 16 V 122hp: 15.735 @ 89.390
Martin, Engine: 1587, Supercharger: N/A Turbos: N/A


1998 Peugeot 106 GTI: 15.764 @ 90.700
Joe Wade, Engine: 1600, Tires: Falken ziex ye512 205/40/17


1998 Peugeot 106 Rallye: 15.910 @ 85.430
Tom,


2010 GMC Terrain : 15.910 @ 89.020
NA, Engine: V6: 264HP,


1989 Holden Nova : 16.210 @ 84.000
John, Engine: stock, Supercharger: stock Turbos: stock Tires: stock


 


©2014 DragTimes - Disclaimer